T24 yazarı Tolga Şardan hakkında verilen adli kontrol kararı kaldırıldı
T24 müellifi Tolga Şardan hakkında verilen isimli denetim kararı kaldırıldı
T24 Ankara
Yargıdaki yolsuzluk ve usulsüzlük tezleri ile ilgili olarak MİT'in Cumhurbaşkanlığı için rapor hazırladığına yönelik yazısı nedeniyle, "Dezenformasyon Yasası" münasebet gösterilerek tutuklanan ve bu karara yapılan itiraz üzerine yurt dışına çıkış yasağı konularak hür bırakılan T24 yazarı Tolga Şardan hakkındaki isimli denetim kararı kaldırıldı.
Şardan, 31 Ekim'de yayımlanan “MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu ‘yargı raporu'nda neler var” başlıklı yazısı nedeniyle 1 Kasım'da meskeninde yapılan aramadan sonra gözaltına alındı ve birebir gün nöbetçi mahkeme kararıyla tutuklandı.
Dezenformasyon Yasası kapsamında, olağan şartlarda tutuklama gerektirmeyen, “Halkı aldatıcı bilgiyi alenen yayma” kabahati münasebet gösterilerek tutuklanan Şardan'ın avukatları, 6 Kasım tarihinde İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği'ne itiraz dilekçesi sundu. Şardan birebir gün isimli denetim kaidesiyle tahliye edildi.
Şardan'ın avukatları Aslı Kazan ve Serdar Laçin, 13 Kasım'da verilen isimli denetim kararına itiraz etti. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi 24 Kasım'da isimli denetim kaidesinin da kaldırılmasına karar verdi.
TIKLAYIN - TGC Sedat Simavi Gazetecilik Mükafatı, 'Sinan Ateş cinayeti' belgesiyle T24 müellifi Tolga Şardan'a verildi
TIKLAYIN - Tolga Şardan: Kimseye karşı başımı öne eğecek hiçbir işim olmadı; içim ve vicdanım çok rahat
TIKLAYIN - Tahliye edilen Tolga Şardan, masasının başında: Gazeteciliğe devam
Simge Sağın, İbrahim Çelikkol ve 7 Ünlü İsim Hakkında Narkotik Yakalama Kararı
07 Nisan 2026
Türkiye'de Kripto Varlıkların Vergilendirilmesi Hakkında Son Gelişmeler
24 Mart 2026
Ankara Barosu'ndan, Tevhid bayrağı açan kişiler ile Vali Davut Gül hakkında suç duyurusu
04 Ocak 2024
Dışişleri'nden Güney Afrika'nın İsrail aleyhine UAD'a yaptığı başvuru hakkında açıklama: Türkiye kararın uygulanmasının takipçisi olacak
03 Ocak 2024
Yargıtay, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar verdi: "Hukuki değeri yok"
03 Ocak 2024
"Komünist Başkan" Fatih Maçoğlu hakkında "Kadıköy'den aday olacak" iddiası
02 Ocak 2024